Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους των ΟΤΑ

Οι υποψηφιότητες για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου απασχόλησαν το μεγαλύτερο μέρος σημερινής μαραθώνιας σύσκεψης,στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, τους οποίους θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα, σε ό,τι δε αφορά στο πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αυτό οριστικοποιήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, ενώ το κόμμα είναι έτοιμο να ανακοινώσει άλλες 60 έως 70 υποψηφιότητες δημάρχων.

Σχετικά με τους δήμους Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους, ενώ υπάρχουν προσεγγίσεις και προς τους τελικούς υποψηφίους.

Η απόφαση του πρωθυπουργού για τα ονόματα αυτά πιθανόν να ανακοινωθεί την Κυριακή ή και νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, σε διάστημα επτά ή οκτώ ημερών, όλες οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανακοινωθεί.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος. Στη σημερινή σύσκεψη πήραν μέρος ο Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργος Εσωτερικών,ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας, επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, η διευθύντρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος και η υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου "βλέπει" θετικά την υποψηφιότητα του απερχόμενου "Συνήγορου του Πολίτη", Γ. Καμίνη, για το δήμο Αθηναίων (που έχει ήδη προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά και στηρίζουν και οι Οικολόγοι- Πράσινοι), ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να έχει "κλειδώσει" ακόμα.

Για την ίδια θέση, ισχυρή είναι και η υποψηφιότητα της υφυπουργού Υγείας, Φ. Γεννηματά, το όνομα της οποίας συζητήθηκε και για την Περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, νέα δεδομένα κόμισε η πρωτοβουλία του νυν νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρού, ο οποίος- με δήλωση του στην εφημερίδα "Τα Νέα"- έθεσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Την ίδια Περιφέρεια επιθυμεί να διεκδικήσει και ο νυν νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ρ/σ Flash 96, υπογράμμισε ότι έχει αυτοπροταθεί για υποψήφιος αλλά "όπου με καλέσει ο πρόεδρος, εκεί θα πάω", αφήνοντας παράθυρο ανοιχτό για την υποψηφιότητα στον Δήμο Πειραιώς.

Σταυρόλεξο αποτελούν ακόμα οι επιλογές για τους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς στο μεγάλο λιμάνι υποψήφιος επιθυμεί να είναι και πάλι ο Παναγιώτης Φασούλας, ενώ στη συμπρωτεύουσα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει ακόμα αποφάσεις για τον ποιο υποψήφιο να στηρίξει. Ισχυρές αντιδράσεις από το τοπικό ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει η πιθανή στήριξη του Γ. Μπουτάρη, εξαιτίας των αποτελεσμάτων που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

- Την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.

"Κοινωνικό μνημόνιο", με κονδύλια που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός από τη 75η ΔΕΘ.

Τοποθετήσεις

Ο βουλευτής της Α' Αθηνών κ. Π. Οικονόμου φάνηκε να έχει ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη."Δεν έχω καμία δυσκολία να πω ότι είναι μία καλή υποψηφιότητα. Γιατί όχι και ικανοποιητική, στο βαθμό που προτείνεται από κάποιον άλλο χώρο που έχει διάθεση συνεργασίας".

"Έχω τη μοναδική επιφύλαξη, η οποία δεν έχει σχέση ούτε με το πρόσωπο, ούτε με την προέλευση, αλλά με τα ανακλαστικά τα οποία θα έχει ο κύριος όγκος των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα να ανταποκριθεί θετικά και να ενεργοποιηθεί σε μια τέτοια κίνηση. Εγώ λέω ότι η μη προέλευσή του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και η υπόδειξή του από άλλον κομματικό χώρο, αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα κυρίως στην εκλογιμότητα", είπε στον ραδιοσταθμό FLASH ο κ. Οικονόμου.

Αντιθέτως, ο κ. Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν αποδέχθηκε μια υπερκομματική υποψηφιότητα.

"Για το Δήμο Αθηναίων έχω κάνει την πρόταση για το Συνήγορο του Πολίτη μέχρι πρότινος, τον κ. Καμίνη. Μία υποψηφιότητα με χαρακτηριστικά υπερκομματικά, μία υποψηφιότητα η οποία προσδιορίζεται από την έντονη κοινωνική αναφορά και στο θεσμικό επίπεδο, και βεβαίως μία υποψηφιότητα η οποία είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει κομματικές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις. Αναμένουμε".

"Και όποιοι απορρίψουν την πρόταση αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες και βεβαίως την υποχρέωση να δικαιολογήσουν στους πολίτες γιατί αρνήθηκαν μία πρόταση υπερκομματικού χαρακτήρα. Εν αναμονή της απόφασης που θα πάρουν από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ" πρόσθεσε.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails