Αποκλειστικά στο MEDIASOUP

 "To mediasoup και η Σεμίνα Διγενή τιμώντας τα 14 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης ηθοποιού του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, θα προβάλλει στις 23 Ιουλίου για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια ολόκληρη την χαμένη ταινία της «Aliki my love».
Την πρώτη και μοναδική αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, σε σκηνοθεσία του πολωνού Rudolph Maté, (γνωστού από την επιτυχία του 1962 ''300 Spartans'' – με συμπρωταγωνίστρια ανάμεσα...


σε λαμπρά ονόματα του Hollywood και την Άννα Συνοδινού) και σενάριο του γνωστού Ευρωπαίου σεναριογράφου George St. George, επεξεργάστηκε στα studio της, η συμπαραγωγός Φίνος Φιλμ, η οποία έκανε και την διανομή στην Ελλάδα, με έτος παραγωγής το 1962.

Στο εξωτερικό την διανομή ανέλαβε η LIONEX films με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι παραγωγοί ΑQUARIUS PRODUCTION, φημολογείται ότι ήταν από το Ισραήλ (για αυτό και στην κόπια, εκτός από τους γαλλικούς υπότιτλους υπάρχουν και εβραϊκοί.).
Συμπρωταγωνιστής της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ήταν ο Jess Conrad (γνωστός από τις επιτυχίες των ‘60ς "Cherry Pie", "This Pullover", "Mystery Girl".)

Η μουσική ήταν του Μάνου Χατζιδάκι και οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου. Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε πωλήσει τα δικαιώματα του soundtrack στην αμερικανική δισκογραφική Fontana. Για αυτό και ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα από ελληνική δισκογραφική. Δυο από τα τραγούδια με τη φωνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ξαναηχογραφήθηκαν την δεκαετία του ’70.

Η ταινία παίχτηκε για ελάχιστες εβδομάδες στην Αθήνα το 1962- 63, με μικρή ανταπόκριση του κοινού, καθώς η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλούσε αγγλικά, αλλά και διότι θεωρήθηκε από πολλούς Αθηναίους της εποχής, τολμηρή μια σκηνή, όπου η Αλίκη ξεπροβάλλει με ένα ψάθινο καπέλο στα επίμαχα γυμνά σημεία, πίσω από ένα βράχο. Μετά από απαίτηση της ίδιας της Αλίκης Βουγιουκλάκη, κατέβηκε.
Μπομπίνα της πολύτιμης ταινίας, βρισκόταν στο σπίτι της οδού Στησιχόρου 3 και σήμερα η τύχη της αγνοείται, έχει χαθεί.

Τo mediasoup, σεβόμενο απόλυτα τους νόμιμους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας, θα προβάλλει ΟΛΟΚΛΗΡΗ, χωρίς την παρεμβολή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού ή χρήσης."
http://mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails