Στις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση στη Βόρεια Πιερία ο Νομάρχης Πιερίας


Κοντά στους παραγωγούς της Βόρειας Πιερίας των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την χαλαζόπτωση που έπληξε τους Δήμους Αιγινίου και Κολινδρού το απόγευμα της Τρίτης, βρέθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.
Ο Νομάρχης που συνοδευόταν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας Γιάννη Φέρλια και την ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ στον Νομό Πιερίας Χριστίνα Φουρκιώτη και μαζί με τον Δήμαρχο Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά και τον Δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κοντό, επισκέφθηκαν... τις πληγείσες περιοχές, διαπιστώνοντας την ολοκληρωτική καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.



Συγκεκριμένα ζημιές έχουν προκληθεί στις αγροτικές περιοχές του Κολινδρού, των Παλιαμπέλων, του Λιβαδίου και του Καταχά, σε βαμβάκια, οπωροκηπευτικά, σε δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και σε τεύτλα, βαμβάκια και αμπελώνες, όπως και σε ξερά καπνά, ενώ καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε θερμοκήπια. Οι ζημιές στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αγγίζουν και το 100% της καλλιέργειας.



Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας θα υπάρξει στήριξη των αγροτών και των ελεγκτών του ΕΛΓΑ. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΛΓΑ για να βοηθήσουμε τους αγρότες που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις και να δοθούν γρήγορα και οι αποζημιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.




pieria-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails