Σ' εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των απεργών ιδιοκτητών ΦΔΧ με το Υπουργείο Μεταφορών...

Σ' εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ αντιπροσωπείας των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και του Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να οργανωθεί η συνάντησή τους με τον Δημήτρη Ρέππα. Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν οι απεργοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με... αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών.
"Ήρθαμε για να συνεχίσουμε το διάλογο και μας υποδέχτηκαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα. Αυτή είναι η ανοιχτή διαβούλευση; Είναι ντροπή" δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, Γ. Τζωρτζάτος, αμέσως μετά τη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία.
Ο πρόεδρος των βυτιοφορέων μεταφοράς υγρών καυσίμων, Γιώργος Τσάμος, ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο για τη συνέχιση του διαλόγου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο κλάδος του θα συμμορφωθεί με την επιστράτευση, καθώς δεν σκοπεύουν να παραβούν τους νόμους του κράτους. Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι οδηγίες που θα λάβουν θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένες, σχετικά με την αφετηρία και τον προορισμό των καυσίμων που θα κληθούν να μεταφέρουν. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των φύλλων πορείας για την επιστράτευση των βυτιοφορέων και των οχημάτων τους, προκειμένου να τροφοδοτηθεί με καύσιμα η αγορά και να αποκατασταθεί η λειτουργία της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες ζητούν δημόσια δήλωση του υπουργού ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου, γεγονός για το οποίο διαβεβαίωσε ήδη από χτες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας. Επίσης ζητούν η μεταβατική περίοδος να μην αρχίζει από τις 30 Ιουλίου, αλλά από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ φαίνεται να εγκαταλείπουν το αίτημα για την επιμήκυνσή της από τα τρία στα πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails