ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ WIKILEAKS!

Γράφει η Νόρα Ράλλη
(από fimotro.blogspot.com)
Η ιστορία του Wikileaks και της αγωγής εναντίον του από την Ελβετική Τράπεζα Julius Baer που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το 2008 έχει και την ελληνική πλευρά της. Ανάμεσα στα... 
έγγραφα που διέρρευσαν για offshore λογαριασμούς στα Cayman Islands είναι κι ένα σετ που αφορά ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο. Για την ακρίβεια είναι τα μοναδικά ελληνικά έγγραφα που φέρουν το tag Greece στο Wikileaks. Πρόκειται για ένα zip αρχείο που περιέχει word κι excel έγγραφα με οικονομικές δοσοληψίες. Στην περιγραφή στη σχετική σελίδα λέει: «…The money flow related to those ships hits Julius Baer accounts in Zuerich and Guernsey. The volume is about USD 30 Mio a year according to the attachments. There are financing transactions and distributions to third parties. This really has to be investigated by the Greek authorities and international crime task force because the funds flow through Switzerland, Guernsey and the Cayman Islands and for no obvious reasons. Therefore, it is either a massive tax fraud or even money laundering…».
Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν κάτι σχετικά με το σκάνδαλο των… ομολόγων;;;
Θυμίζουμε ότι με μότο «We help you safely get the truth out», το Wikileaks είναι ένας δικτυακός τόπος που λειτουργεί από το Γενάρη του 2007 και δημοσιεύει ευαίσθητα, απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα και διαρροές από κυβερνητικό και εταιρικό υλικό από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, διατηρώντας την ανωνυμία του προμηθευτή του υλικού. Το Wikileaks επιτρέπει, με απλά λόγια, να βγει στην επιφάνεια υλικό που πολύ δύσκολα θα έβγαινε διαφορετικά.
Πρόκειται για μια δικαιοδοτική, δημόσια υπηρεσία σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει «ψιθυριστές», δημοσιογράφους και ακτιβιστές που κατέχουν ευαίσθητο υλικό, ώστε το υλικό να μπορεί να δημοσιοποιηθεί στο ευρύ κοινό. Εργάζονται εθελοντές σε όλο τον πλανήτη για να αποκτήσουν, να δημοσιοποιήσουν και να υπερασπιστούν τέτοιο υλικό, και επιπρόσθετα παλεύουν στην σφαίρα των νομικών και πολιτικών κύκλων για την εμπέδωση των αδρών αρχών πάνω στις οποίες βασίζεται η εργασία τους: την ακεραιότητα των κοινών ιστορικών καταγραφών και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων να γράφουν ιστορία.
Περισσότερα στο "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" της Παρασκευής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails