Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η δυσκολότερη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση θα είναι η φετινή, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς έχει μειωθεί στο μισό ο αριθμός των διορισμών εκπαιδευτικών και παρατηρείται μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων...

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργό, τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία. Ενδεικτικά, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 υπαλλήλους λιγότερους. Συμπλήρωσε ακόμα ότι, κατόπιν συνεννοήσεων με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία. 
Προσπάθειες να μην υπάρξουν κενά 
Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι έγινε εξορθολογισμός, ούτως ώστε να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν και υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί. Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε στις 5 Σεπτεμβρίου κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός των μαθητών, αλλά και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα. Ήδη, λειτουργεί στο υπουργείο Παιδείας ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση θα εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων. 
Σήμερα, στο υπουργείο Παιδείας έγινε σύσκεψη των 116 νέων διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στους περιφερειακούς διευθυντές δόθηκαν κατευθύνσεις για τη λειτουργία των 800 ολοήμερων δημοτικών, για το ψηφιακό σχολείο, για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και τη διανομή των βιβλίων και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το αργότερο την Πέμπτη η ανακοίνωση των βάσεων Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, είπε ότι την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Οι φετινοί πίνακες εκτιμάται ότι θα δείξουν πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της χώρας και σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και αισθητή μείωση των αριστούχων. Ωστόσο αναμένεται ότι τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα συγκρατήσουν τα μόριά τους, καθώς λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν δηλώσει σχολές προτίμησης βάσει της εγγύτητας των πανεπιστημίων με τον τόπο διαμονής τους.
 
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails