Δικαιώματα ύψους 172 εκατ. ευρώ για 14 ομάδες της SuperLeague

Η επόμενη Τρίτη είναι η πλέον κρίσιμη μέρα για τη Forthnet. Σε εποχή έντονης ύφεσης, προγραμματίζει να διαθέσει συνολικά 166 εκατ. ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο για 14 ομάδες...
υπογράφοντας την επέκταση της σύμβασης με τη SuperLeague κατά 1 χρόνο (2012 - 2013) και παίρνοντας τη θέση του ΣΚΑΪ στις μεταδόσεις.
Και επειδή το οικονομικό περιβάλλον είναι ασφυκτικό, δεν αποκλείεται από τη νέα σεζόν στην κεντρική διαχείριση να ενταχθεί ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη και η σύμβαση να επεκταθεί για 3+2 χρόνια.
Με όσα είναι γνωστά ως σήμερα, η Nova από την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να μεταδίδει έως και 8 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Συνολικά οι 14 ομάδες της κεντρικής διαχείρισης θα λάβουν από τα κανάλια στο τέλος της σύμβασης 172
εκατ. ευρώ, με τη Forthnet (Nova) να πληρώνει τη μερίδα του λέοντος, περίπου 166 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΣΚΑΪ για τη χρονιά που κύλησε κατέβαλε 6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το ετήσιο κόστος για τη Forthnet θα είναι 43 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη πληρώσει 37 εκατ. την πρώτη χρονιά. Το «αντάλλαγμα» είναι τα δικαιώματα των 14 ομάδων της SuperLeague για την Ελλάδα, την Κύπρο και το διαδίκτυο, έχοντας τη δυνατότητα για έως και 8 μεταδόσεις αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για ολική επικράτηση της Forthnet, που πλέον έχει ως «αντίπαλο» μόνο την ΕΡΤ, η οποία έχει για τελευταία χρονιά τα δικαιώματα του Ολυμπιακού (9 εκατ. ευρώ) και της Ξάνθης και για το επόμενο έτος. Με τον τρόπο αυτό, πληρώνοντας πολύ ακριβά το ελληνικό πρωτάθλημα, περιορίζει κατά πολύ τα σχέδια του ΟΤΕ, που ετοιμάζει τη δική του πλατφόρμα, εκτός κι αν προλάβει ο τελευταίος να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του Ολυμπιακού.
Οι σχέσεις της Forthnet με την ΕΡΤ, εξαιτίας και της προηγούμενης παρουσίας του Γ. Γαμπρίτσου, εξομαλύνθηκαν. Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία κοινής ψηφιακής εκπομπής με το σύστημα MPEG4 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τώρα η ΕΡΤ φιλοδοξεί, έχοντας τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, να συμμετάσχει στο σχεδιαζόμενο εγχείρημα της κεντρικής διαχείρισης άμεσα, δίνοντας αγώνες των δύο ομάδων και λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα ματς ίσης τηλεθέασης.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails