Νέο σύστημα εξετάσεων

Για σημαντικές και διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα αφορούν τους μαθητές που θα επιδοθούν στο στίβο των πανελληνίων εξετάσεων τη σχολική χρονιά 2013 – 2014, έκαναν λόγο σήμερα σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος...


Οι παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο και θα αναφέρονται στη σύμπτυξη των εμπλεκομένων στη διαδικασία των εξετάσεων και στον περιορισμό της χρονικής διάρκειάς τους, δεδομένου ότι σήμερα πάνω από 30.000 απασχολούνται σε διάφορες επιτροπές εξετάσεων, ενώ επί δύο μήνες ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας διατίθεται για τη διεξαγωγή εξετάσεων.

Ο Γ. Πανάρετος τόνισε ότι η φετινή διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Με την κατάργηση της βάσης του 10, έμειναν μόνο 4.000 κενές θέσεις, ενώ πέρυσι ήταν 20.630.

Όσον αφορά τη μεγάλη πτώση των βάσεων, που είχε αποτέλεσμα να εισάγονται υποψήφιοι με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ο υφυπουργός ανέφερε ότι περίπου το 90% των παιδιών έχουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και απομένει πλέον στα ιδρύματα, να τους δώσουν τα εφόδια που χρειάζονται, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει παλαιότερη πρότασή του, σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενδιάμεσης μεταλυκειακής βαθμίδας.

Από την πλευρά της, η υπουργός ζήτησε, να «μην έχουμε υποκριτική αντιμετώπιση στο θέμα, δεδομένου ότι πολλοί μαθητές που ήταν κάτω από τη βάση, έβγαιναν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και μετά επέστρεφαν στην Ελλάδα».

Η A. Διαμαντοπούλου πάντως τόνισε ότι το θέμα ετέθη χτες και στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και το σχετικό κείμενο διαβούλευσης που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

neamadata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails