ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η 26 ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Εγκαινιάσθηκε χθες το βράδυ η 26η Εμποροπανήγυρη του δήμου Κατερίνης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου.  

Το παρών έδωσαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, ο διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Πιερίας Ηλιας Χατζηχριστοδούλου κ.α, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε : 
"Εμείς δε θέλουμε τα ξενόφερτα κομιουνικέισον, θέλουμε αυτή τη συναναστροφή τη λαϊκή, την ατόφια, την παραδοσιακή, αυτή που μας έμαθαν οι μανάδες και οι πατεράδες μας, αυτή που ζούμε καθημερινά, αυτή που κάνουμε καθημερινή εφαρμογή και στις συναλλαγές μας και στο δήμο της Κατερίνης. Αυτή η επαφή δεν υποκαθίσταται με τίποτα, ούτε από την ηλεκτρονική επικοινωνία, ούτε από τα πολλά άλλα μέσα που παρέχονται σήμερα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. 
Για αυτό κρατάμε και αυτή την εμποροπανήγυρη, όπως πρέπει. Και φέτος θα απολαύσουμε και εμείς και τα παιδιά μας αυτό το χώρο. Πολλοί βέβαια φιλοσοφούν και λένε : μα είναι δυνατόν σε αυτά τα τσαντίρια να συνεχίζουμε στην εποχή μας; Έχουμε χορτάσει από πολυτελείας. Έχουμε χορτάσει από ιλουστρασιόν. 
Θέλουμε αυτό το παραδοσιακό, το ελληνικό, όπως ακριβώς το βρήκαμε από τους γονείς μας, από τους παππούδες μας. Μα δε χρειάζονται και άλλες εκθέσεις; Γίνονται. Για δεύτερη χρονιά φέτος στις 24 του Σεπτέμβρη θα είμαστε εδώ πάλι να ξανακάνουμε και δεύτερη εμπορική και βιοτεχνική έκθεση με επιχειρήσεις του νομού μας κόντρα σε αυτή τη γκρίζα οικονομική κατάσταση. Κόντρα σε όλες αυτές τις στενοχώριες που κυρίως έρχονται από το εξωτερικό και για την Ελλάδα μας".

lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails