40 μέρες μετά την άγρια δολοφονία του, πλήθος κόσμου τίμησε την μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια

Παρουσία μεγάλου πλήθος συγγενών, φίλων και συνεργατών, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν μπλουζάκια με την φωτογραφία του και φερόμενο τίτλο: "ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ... ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ",
αλλά και πολιτών, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου το 40ημερο μνημόσυνο του Σωκράτη Γκιόλια, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως.
Τραγικές φιγούρες, της άγριας παρακρατικής δολοφονίας, η κυοφορούσα το δεύτερο παιδί τους σύζυγός του, Αδαμαντία και ο 2χρονος γιός τους Ευθύμης.
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΖΩΗ ΤΟΥ...

Γεννημένος στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου του 1973, ο Σωκράτης Γκιόλιας, μεγαλώνει, ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, στην Αθήνα.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών προσλαμβάνεται από τον δημσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ως δημοσιογράφος των τηλεοπτικών εκπομπών του στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και γρήγορα γίνεται Αρχισυντάκτης των, ακολουθώντας τον στην τηλεοπτική του διαδρομή.

Χαρακτηρίζεται ως ο Αρχισυντάκτης των μεγάλων αποκαλύψεων, αφού επί των ημερών του στην Αρχισυνταξία των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αποκαλύπτονται κάποια από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Το 2003 παντρεύεται τη σύζυγό του, Αδαμαντία και το 2008 αποκτούν τον μικρό Ευθύμη.

Το 2008, χωρίς ποτέ να το παραδεχτεί, συνιδρύει το blog "Troktiko" και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους αποχωρεί από την δημοσιογραφική ομάδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για να αναλάβει χρέη Συμβούλου Επικοινωνίας του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, να συνεχίσει, όπως και στο παρελθόν, την συνεργασία του με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και τέλος να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή στο νέο τότε ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 9,89 F.M.", συμπαρουσιάζοντας ταυτόχρονα καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Μάνο Κακλαμάνο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας ασχολείται ενεργά με το αθλητικό ρεπορτάζ του στίβου, αρθρογραφώντας σε αθλητικές εφημερίδες, με τελευταία τον "Πρωταθλητή".

Ώρα 05.25, ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010, κληθείς από αγνώστους στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε, στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, έρχεται αντιμέτωπος με μια καλοστημένη ενέδρα θανάτου και 16 σφαίρες παρακρατικών δολοφόνων, που γαζώνουν ολάκερο το κορμί του. Η είδηση της άγριας δολοφονίας του, ως του πρώτου Έλληνα δημοσιογράφου που εκτελείται, κάνει τον γύρο ολάκερου του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails