ENTATIKOΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline 
Την έναρξη εντατικών ελέγχων για τον εντοπισμό και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου...


Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αποστείλει στην Κρήτη επιθεωρητές, ελεγκτές και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του υπουργείου, ώστε να σχηματίσουν μεικτά κλιμάκια με τους επιθεωρητές της Κρήτης και να γίνει έλεγχος στις επιχειρήσεις, με στόχο να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία, να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας και να εμπεδωθεί η ασφάλεια του δικαίου στους εργαζομένους. 

«Είναι μια πρώτη ενέργεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θα την επεκτείνουμε σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα που μας κατήγγειλε η κυρία Παπαρήγα για ξενοδοχεία που απασχολούν μαθητευόμενους σπουδαστές από τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω ψευδοσυμφωνιών με ΤΕΙ, αυτά τα φαινόμενα θέλουμε να τα περιορίσουμε και να τα εξαλείψουμε», τόνισε. Επίσης, ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι όλα τα προγράμματα Εργατικής Κατοικίας για τα οποία ο Οργανισμός έχει δεσμευτεί θα υλοποιηθούν.

«Κανένας άνθρωπος στον οποίο ο Οργανισμός έδωσε υπόσχεση για επιδότηση ενοικίων, για δάνειο αγοράς κατοικίας και τα λοιπά προγράμματα του Οργανισμού, θα υλοποιηθούν μέχρι τελευταίου. Δεν θα πάρουμε πίσω υποσχέσεις ούτε θα ανατρέψουμε οικογενειακούς προγραμματισμούς. Όσες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει θα τις φέρουμε σε πέρας», είπε. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος η απόφαση ήταν δύσκολη, οφείλεται, όμως, στο γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τον ΟΕΚ με αποθεματικά 250 εκατ. ευρώ, έναντι δεσμεύσεων για προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι «ο μέχρι τώρα απολογισμός δείχνει ότι πετυχαίνουμε τους στόχους και ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και μάλιστα σε χρόνο μικρότερο από εκείνο που προέβλεπαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις. Αυτή είναι η διαπίστωση των εκπροσώπων της Τρόικας κατά την τελευταία μας συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα».

Όσον αφορά στις μειώσεις των συντάξεων, ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι «είναι αλήθεια ότι υπάρχει μείωση των συντάξεων σε βάθος χρόνου (με εξαίρεση την περικοπή των δώρων που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα άμεσο μέτρο)», αλλά, προσέθεσε, «δεν είναι αλήθεια ότι οι συντάξεις μειώνονται κατά 20%, 30% ή 50% και μάλιστα άμεσα». «Οι συντάξεις με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού μειώνονται κατά μέσο όρο κατά 7% και μάλιστα η μείωση αυτή εξελίσσεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 30 χρόνια», σημείωσε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης πόρων 800 εκατ. ευρώ στην Υγεία. Τον Ιούνιο η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο ΙΚΑ έφτασε το 25,8%, στον ΟΓΑ το 25,15% και στον ΟΑΕΕ το 13,97%. 

Επίσης, κατά 850 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων από τους ελέγχους και την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών. Ειδικότερα περίπου 120 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, 1,2 δισ. ευρώ από την περικοπή των δώρων και επιδομάτων στους συνταξιούχους και κατά 300 εκατ. ευρώ από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, με νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν. 

«Με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία των πραγμάτων και την εκτίμηση του υπουργείου, φαίνεται ότι ο στόχος για περιορισμό της κρατικής δαπάνης επιτυγχάνεται σε ποσοστό πάνω από το 80%. Έτσι, λοιπόν, το ποσό που θα απαιτηθεί για το κλείσιμο του δεύτερου εξαμήνου με βάση τις προβλέψεις θα είναι από 350 - 700 εκατ. ευρώ με βάση το ευνοϊκότερο και το δυσμενέστερο σενάριο», ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails