Συνέδριο "Σαμαρά"- πόλεμος με Ντόρα

Mε πλήρη επικράτηση των επιλογών Σαμαρά στις κάλπες για την νέα Πολιτική Επιτροπή, που αντικαθιστά την Κεντρική Επιτροπή ολοκληρώθηκε το 8ο συνέδριο της ΝΔ, που σφραγίζει τη μετάβαση της ΝΔ στην εποχή Σαμαρά.
Επόμενη κίνηση η αλλαγή στην κομματική πυραμίδα, αρχής γενομένης απο το νέο γραμματέα του κόμματος που θα αντικαταστήσει τον Λευτέρη Ζαγορίτη. Επικρατέστεροι φέρονται οι Κ. Μαρκόπουλος και Αν. Λυκουρέντζος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις να...
προχωρήσει στη συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, ενώ εντός του Ιουλίου ξεκινά περιοδείες στην περιφέρεια ενόψει και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το συνέδριο κινήθηκε σε χαμηλούς καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν προχώρησε σε ρήξη με το λεγόμενο Καραμανλικό στρατόπεδο και από την άλλη τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό προτίμησαν την οδό της σιωπής.
Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής παρέστη μόνο στην πρώτη μέρα των εργασιών, ενώ δεν ψήφισε για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Πάντως, κρας τεστ για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ ίσως αποτελέσει η αποψινή μυστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τυχόν ποινικές ευθύνες έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ στην υπόθεση του Βατοπεδίου.
Το συνέδριο της ΝΔ σήμανε όμως την έναρξη πόλεμου με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε και πάλι για εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας την πρώην υπουργό εξωτερικών και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails