Πόσιμο το νερό στα παράλια της Λάρισας


Βελτιώθηκε η ποιότητα του νερού στα παράλια του νομού Λάρισας, μετά από την τοποθέτηση των ειδικών φίλτρων από το δήμο Μελιβοίας, κατόπιν των σχετικών υποδείξεων της νομαρχίας Λάρισας.

Σύμφωνα με μετρήσεις οι οποίες έγιναν από τη νομαρχία, εκτός από την Σκήτη, το βασικό πρόβλημα που ήταν... η ύπαρξη αρσενικού στο νερό πάνω από τα επιτρεπτά όρια επιλύθηκε και πλέον το νερό χαρακτηρίζεται κατάλληλο προς πόση.

Στη σχετική ανακοίνωση της η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Λάρισας επισημαίνει πως «ύστερα από την δειγματοληψία που πραγματοποίησε η υπηρεσία μας στις 1-6-2010 στο δίκτυο ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Αγιόκαμπου, Πολυδενδρίου, Πύργου Πολυδενδρίου και Σκήτης, προέκυψε ότι το νερό είναι σύμφωνο με την ΚΥΑ 38295/2007, (πλην της Σκήτης), για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, διότι το Αρσενικό (Αs) που περιέχει είναι σε συγκεντρώσεις κάτω από το επιτρεπόμενο όριο των 10μg/L. Αναλυτικά:

Περιοχή - Κατάστημα - 1η Δειγματοληψία
Αγιόκαμπος - Σκιαθά- Γκαραβέλη - 2,72 μg/l
Σκήτη - Ι. Παναγούλη - 31,15 μg/l
Πολυδένδρι - Αφοι Γούλα - 3,64 μg/l
Πύργος - Πολυδενδρίου Μπερτζέμη Αλέξανδρου - 2,33 μg/l

Μετά τα ανωτέρω επιτρέπεται η κατανάλωση του εν λόγω νερού, στα δημοτικά διαμερίσματα Αγιόκαμπου, Πολυδενδρίου και οικισμού Πύργου Πολυδενδρίου, αλλά πρέπει να γίνει ενημέρωση των καταναλωτών του δημοτικού διαμερίσματος Σκήτης για τη μη χρήση του, έως ότου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες προκειμένου οι τιμές του Αρσενικού (Αs) να κυμαίνονται εντός των επιτρεπομένων ορίων των 10μg/L.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails