Ζητείται άνοιγμα λογαριασμών 10 πρώην υπουργών

Από 10, αρχικά, πρώην υπουργούς, οι οποίοι άσκησαν καθήκοντα σχετιζόμενα με την υπογραφή και υλοποίηση προγραμματικών συμφωνιών με τη Siemens θα ζητηθεί με προσωπική επιστολή να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως γνωστοποίησε η αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους.....



Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη.

Οι παραπάνω πολιτικοί είτε υπέγραψαν συμβάσεις, είτε ήταν νόμιμοι εκπρόσωποι ως μέτοχοι του Δημοσίου, όπως οι κ.κ. Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης για τον ΟΣΕ Οι υπόλοιποι σχετίζονται με συμβάσεις είτε του ΟΤΕ, είτε του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι τόσο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, όσο και της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, «η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει ύποπτη σχέση, ούτε προδικάζει πορισματική διαπίστωση».

Εν τω μεταξύ, συνεχίσθηκε η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Κωνσταντίνου Γιαννακού, η οποία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με στελέχη - συνδικαλιστές του ΟΣΕ με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο κ. Γιαννακός υποστήριξε πως όλες οι προγραμματικές συμβάσεις λειτούργησαν προς το συμφέρον του ΟΣΕ και ότι πληρώθηκαν μέχρι κεραίας και οι ποινικές ρήτρες από τις καθυστερήσεις των κοινοπραξιών, όπως και η αποθετική ζημία, δηλαδή τα διαφυγόντα κέρδη, ύψους 6,7 εκατ. ευρώ.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails