Ντόρα: «Θα είμαι έτοιμη όταν γίνουν εκλογές»

«Θα είμαι έτοιμη όποτε κι αν γίνουν εκλογές» δηλώνει η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προαναγγέλλει τη σύσταση νέου κόμματος μέσω συνέντευξής της στον κυριακάτικο Τύπο. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News η πρώην υπουργός αναφέρει ότι θέλει να ....


συγκεντρώσει ανθρώπους που ως τώρα δεν έχουν εκφραστεί. Η κ. Μπακογιάννη δεν αναφέρει ημερομηνία ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα ωστόσο ερωτηθείσα αν θα είναι έτοιμη «όποτε γίνουν εκλογές», απαντά: «Θα είμαι».
«Οι δομές στις οποίες θα στηθεί ένα νέο κόμμα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικές. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε αυτό θα έχουν λόγο, σημαίνει ότι δεν θα λειτουργεί η λογική των αποκλεισμών. Δεν θέλω "κόμμα Μπακογιάννη". Αν ήταν έτσι, περνάω καλύτερα σπίτι μου. Θέλω να μπορέσω να εκφράσω όλον αυτόν τον κόσμο που παρακολουθεί άναυδος και αμέτοχος το σημερινό χάλι» αναφέρει.
«Για να μπορέσει να δει φως στο βάθος του τούνελ η κοινωνία, πρέπει καταρχήν να πειστεί ότι, ναι, υπάρχουν άνθρωποι που έμαθαν από τα λάθη τους. Υπάρχουν πολιτικοί που δεν φοβούνται να κάνουν αυτοκριτική, που δεν φοβούνται τις πικρές αλήθειες και που είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν και οι ίδιοι και να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά» προσθέτει η κ. Μπακογιάννη. «Αυτό το οποίο πρέπει να ψάξουμε είναι τους ανθρώπους που δεν έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα. Αυτό που ονομάζεται "η σιωπηλή, η σκεπτόμενη πλειοψηφία"» τονίζει η βουλευτής.

Η κ. Μπακογιάννη ασκεί κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά λέγοντας ότι «κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο δεν έδωσε στον κοινωνικό φιλελευθερισμό» μιλώντας για «στίγμα εθνολαϊκιστικό» και για «άνωθεν και συνειδητή συρρίκνωση».
Ερωτηθείσα για τις κρίσιμες ψηφοφορίες για ασφαλιστικό και εργασιακά, αναφέρει ότι από το ασφαλιστικό θα ψηφίσει αυτά που ψήφισε όταν τάχθηκε υπέρ του μηχανισμού στήριξης, ενώ για τα εργασιακά αναφέρει ότι θα τα καταψηφίσει.


nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails