60 μέρες φυλακή στον υιό Ζαγορίτη

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών (εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο) επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο...

Ζαγορίτη, γιο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τέως βουλευτή, για την είσοδο του μοντέλου Τζούλιας Αλεξανδράτου και ενός συνεργάτη της στο Πολεμικό Μουσείο.
Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα.

Παράλληλα, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), ενώ αντίγραφό του εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου είχε δώσει πρόσθετες αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα φύλαξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο πλαίσιο των παραπάνω διοικητικών ποινών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ναύτης Ζαγορίτης θα μεταφερθεί για την άσκηση μέρους της επιβληθείσας ποινής στο πειθαρχείο άλλης μονάδας του Ναυτικού, ενώ ετοιμάζεται και η μετάθεσή του.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

«Υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας που η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει. Και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις εφάπτονται και με αυτές τις πτυχές της κοινωνίας, πολλές φορές κινδυνεύουν να μολυνθούν από τα φαινόμενα αυτά. Γι’ αυτό οι διαταγές μου είναι να υπάρχει επαγρύπνηση και υποδειγματική αυστηρότητα».

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Πολεμικού Μουσείου παρακολουθούν οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει την Ε.Δ.Ε. και σύμφωνα με αυτό επτά λεπτά ήταν... αρκετά.
Στις πέντε το πρωί το τζιπ Range Rover με τη Τζούλια τον υιό Ζαγορίτη, αλλά και τον "μάνατζερ" Μένιο Φουρθιώτη εμφανίζεται στη πύλη του Πολεμικού Μουσείου.


Ο ναύτης Ζαγορίτης κάτι λέει στον έκπληκτο σκοπό και εκείνος σηκώνει τη μπάρα. Το τζιπ μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου και τρία λεπτά μετά η Τζούλια είναι στους θαλάμους των 11 στρατιωτών που υπηρετούν στο Μουσείο .

Ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως απαθανατίζει τα πάντα....
Επτά λεπτά μετά την εμφάνιση του τζιπ στην πύλη του μουσείου και μετά την αποθέωση της Τζούλιας,από τους στρατεύσιμους το "τρίο" αποχωρεί θριαμβευτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails