ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΕΠΟ ΠΙΕΡΙΑΣ‏

Από την μεριά μου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα που θέσατε ως μπλόγκ και καλά κάνατε.

Βλέπετε τον κ.Μακρίδη που υπογράφει την κάθε κίνηση μας, διότι είναι ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας μας. Όπως κάνουν και άλλωστε και άλλες εθελοντικές ομάδες ή κάνω λάθος?

Βλέπατε μέχρι πέρσι φωτογραφίες της ΟΝΝΕΔ Κέντρου, αλλά ίσως βλέπατε αυτές που θέλατε και όχι όλες διότι παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης και όχι μόνο. Από τον Οκτώβριο του  2009... υπάρχει και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής από πλευράς ΟΝΝΕΔ Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, το οποίο είχε να κάνει με ανάλογες κινήσεις και όχι πολιτικές. Δώσαμε ανάλογα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, αλλά δεν είχαμε τη υποστήριξη που θέλαμε και την βοήθεια που έπρεπε να είχαμε.

Η Κ.Ε.ΠΟ. δημιουργήθηκε από μια παρέα που ήθελε να προσφέρει και αφού μπορούμε να προσφέρουμε και προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, το κάνουμε πλέον μη κομματικά. Αν κάποιους τους έχει πειράξει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό.

Χθες το βράδυ σε 70 οικογένειες έφθασαν τρόφιμα και ρούχα από 7 μέλη της Κ.Ε.ΠΟ. και από 30 απλούς πολίτες. Κοντά στις 60 σακούλες με τρόφιμα πρώτης ανάγκης δοθήκαν με την συμβολή του “Μέγα Βασιλείου” σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη.

Εμάς μας ικανοποιεί πάρα πολύ το γεγονός αυτό και μας κάνει χαρούμενους ως πολίτες. Καλό θα ήταν και τα ΜΜΕ να είναι εκεί και να συμβάλλουν και αυτά, παρά να κατηγορούν ανάλογες κινήσεις. Δεν μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό μας σύστημα, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε ανάλογες οικογένειες ενόψει οικονομικής κρίσεως.

Ρωτώ λοιπόν, άλλοι το κάνουν? Άλλοι το έχουν τολμήσει? Άλλοι μπορούν? Ο εθελοντισμός του καναπέ είναι καλός αλλά για την οθόνη μας και μόνο. Αν βολεύει κάποιους να μας “πολεμούν”, δεν θα δεχτούμε τον εκφοβισμό αντί της ελεύθερης επιλογής. Ο Σόλων ο Αθηναίος νομοθέτης, θέσπισε ως έγκλημα για οποίο πολίτη, την μη συμμετοχή του στα κοινά.

Αντίθετα εμείς ζητούμε την βοήθεια του καθενός της ενημέρωσης και της αφύπνισης των πολιτών σε τέτοιες καταστάσεις, που αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στην θέση κάποιων όχι τόσο τυχερών πολιτών μας.

Η Κ.Ε.ΠΟ. είναι βέβαιη ότι με την βοήθεια όλων, μπορούμε να δώσουμε χαμόγελα σαν τα χθεσινά, από μικρά παιδιά, όχι από αυτά που επωφελήθηκαν από την συλλογή τροφίμων, αλλά από τα μικρά παιδιά που ήρθαν με τους γονείς να αφήσουν μια σακούλα και ήθελαν να προσφέρουν. Το σημαντικό είναι αυτό. Για μια ώρα από τις 8.30 μέχρι τις 9.30 τα μέλη της Κ.Ε.ΠΟ. μπόρεσαν και ΒΟΗΘΗΣΑΝ και μακάρι να μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια.

Ευχαριστώ το Olympus News που μου έδωσε την δυνατότητα να απαντήσω.

ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΖΙΑΛΑΣ
Μέλος Κ.Ε.ΠΟ. Πιερίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση.

ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΖΙΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

alithia mia aporia tha ithela na m apantisete an borite apo edo giati apo to npieria den prokitai na to kanete ....
rouxa kai trofima dosate se metanastes pou ta xoun anagki i' akolouthite kai eki tin politiki sas poria ?????

Related Posts with Thumbnails