ΓΙΑ 'ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ' ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

Με βίντεο -αντί του καθιερωμένου προλόγου- αποσπασμάτων δηλώσεων του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην περυσινή ΔΕΘ και νωρίτερα, που κατά τη ΝΔ αποδεικνύουν «πολιτική εξαπάτηση» από το ΠΑΣΟΚ, άρχισε η συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ...


Στο βίντεο φαίνεται ο κ. Παπανδρέου να τάσσεται κατά την περυσινή ΔΕΘ κατά του παγώματος των συντάξεων και των μισθών, να υπόσχεται αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, να σημειώνει ότι «λεφτά υπάρχουν», να δεσμεύεται για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία και μη αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

«Αν αυξήσουμε τους φόρους, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης» φαίνεται να δηλώνει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας, σε άλλο απόσπασμα των δηλώσεών του, ότι το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη κοινωνικής δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας και «κόβει το μέλλον της χώρας» και την «καταδικάζει στην υπανάπτυξη».

Μετά την προβολή του βίντεο πήρε το λόγο ο κ. Σαμαράς και είπε ότι «αυτό που είδατε ονομάζεται «πολιτική εξαπάτηση και αυτό το έχει καταλάβει όλος ο λαός».

Σε ερώτηση για το αν το μνημόνιο ήταν μονόδρομος υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς ότι «δεν ήταν μονόδρομος». Όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση ότι το έλλειμμα υπερβαίνει το 12% τον περασμένο Νοέμβριο δυσφήμισε τη χώρα και δεν πήρε μέτρα για το έλλειμμα. «Έτσι μετατρέψαμε ένα πρόβλημα ελλείμματος σε πρωτόγνωρη κρίση δανεισμού», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε ότι «υπήρχε η δυνατότητα να αποφύγουμε τη σκληρή πραγματικότητα διαπραγμάτευσης». Και κατέληξε λέγοντας: «Κατηγορώ ευθέως την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύτηκε με το περίστροφο στο κρόταφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails