Επιμένουν στις κινητοποιήσεις οι μεταφορείς

Εμμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης στις κινητοποιήσεις τους με τα οχήματά τους να παραμένουν παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς, παρά το γεγονός ότι...
ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Οι μεταφορείς υλοποιούν την «απειλή» τους για αιφνιδιαστικές κινήσεις, την οποία προανήγγειλαν αμέσως μετά τη σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα.

Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε την Πέμπτη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, όταν οδηγοί φορτηγών με το πρόσχημα ότι θέλουν να μετακινήσουν ορισμένα οχήματα, έκλεισαν για περίπου μίση ώρα το δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες... ουρές από αγανακτισμένους οδηγούς ΙΧ που εγκλωβίστηκαν στην εθνική. Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, καθώς οι ιδιοκτήτες απέκλεισαν το δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κυβέρνησης γενικότερα.

Δυνάμεις της τροχαίας και των ΜΑΤ, που βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης των φορτηγών, τα οποία είναι πολλά, προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και έχουν πάρει ρητές εντολές να μην επιτρέψουν τα βαριά οχήματα να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, ανάλογη ένταση, σε μικρότερη όμως κλίμακα, σημειώθηκε στα διόδια της Ελευσίνας.

Να πούμε επίσης πως στο Νομό μας δεν υπήρξε κανένα απολύτως επεισοδιο και η απεργία συνεχίζεται ειρηνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails