ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΥ

Σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παραπέμπονται δύο γυναίκες παιδίατροι για το θάνατο πεντάχρονου αγοριού από οξεία σκωληκοειδίτιδα τον Ιούνιο του 2007.Η μια εκ των γιατρών είναι η οικογενειακής παιδίατρος του άτυχου αγοριού και η άλλη η τότε β’ επιμελήτρια του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε το παιδί...


Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα ξεκίνησαν όταν το αγοράκι εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και εμετούς, οπότε οι γονείς του τηλεφώνησαν στην οικογενειακή παιδίατρο αναφέροντας τα συμπτώματα του παιδιού τους. Όπως αναφέρει το βούλευμα, η -κατηγορούμενη- παιδίατρος διέγνωσε τηλεφωνικά ότι επρόκειτο για γαστρεντερίτιδα, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της σκωληκοειδίτιδας.

Αφού τα συμπτώματα εντάθηκαν, οι γονείς αποφάσισαν να μεταφέρουν το αγοράκι στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης. Εκεί, αφού υποβλήθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς σε σειρά εξετάσεων -που όμως δεν έδειξαν κάποια σοβαρή ασθένεια- οδηγήθηκε στη συνέχεια σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας, όπου παρέμεινε για συνολικά πέντε ώρες, πριν πάρει εξιτήριο.

Μόλις οκτώ ώρες μετά το εξιτήριο, το αγοράκι εμφάνισε υψηλό πυρετό, έχασε τις αισθήσεις του και εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλονταν σε γαγγραινώδη σκωληκοειδίτιδα-περιτονίτιδα.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία ειδικευόμενη παιδίατρος του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails