Ζενίτ- ΑΕΚ 4-2

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-2 στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ. Με δέκα παίκτες η Ένωση από το 41', λόγω αποβολής του Νασούτι και δίκαια τα παράπονα για την αποβολή.
 Μετά το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις και στο Europa League. Η Ένωση για την 2η αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ με 4-2, δείχνοντας πως περνάει μια αγωνιστική κρίση τον τελευταίο καιρό.
Οι "κιτρινόμαυροι" του υπηρεσιακού τεχνικού Μπλένταρ Κόλα, σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φορμαρισμένων Ρώσων, ενώ τόσο το γκολ της Ζενίτ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όσο και η αποβολή του Νασούτι στο 41', έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Όσον αφορά την αποβολή του Νασούτι, η ΑΕΚ δικαιούται να διαμαρτύρεται, καθώς ναι μεν το πέναλτι που έκανε Αργεντίνος ήταν, ωστόσο στην αρχή της φάσης ο Μπιστρόβ πήρε την μπάλα με το χέρι και η φάση θα έπρεπε να είχε σταματήσει εκεί.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Ρώσους να έχουν ρίξει τον ρυθμό τους μετά το 60ο λεπτό, με την ΑΕΚ το μόνο που να καταφέρνει ήταν να μειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καφέ στο 80'.

Γήπεδο: "Πετρόφσκι"

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Ζενίτ (Σπαλέτι): Μαλαφέεβ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριανόβ, Ντενιζόβ (67' Σιρόκοφ), Μπιστρόβ (78' Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67' Ροσίνα), Μπουκαρόβ.

ΑΕΚ (Κόλα): Αραμπατζής, Δέλλας, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Σκόκο (81' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος (46' Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58' Ντιόπ).

Κάρτες: Μαλαφέεβ (80'- Ζενίτ, κίτρινη), Νασούτι (41'- ΑΕΚ, κόκκινη), Πατσατζόγλου (41'- ΑΕΚ, κίτρινη), Μάκος (84'- ΑΕΚ, κίτρινη)

Σκόρερ: Χουμπότσαν (1'- Ζενίτ), Μπρούνο Αλβες (13'- Ζενίτ), Λάζοβιτς (43' πεν., 57'- Ζενίτ)- Λυμπερόπουλος (37'- ΑΕΚ), Καφές (83' πεν.- ΑΕΚ).

Το χειρότερο ξεκίνημα
Το παιχνίδι για την ΑΕΚ στην Αγία Πετρούπολη, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, με δυνατό σουτ του Χουμπότσαν έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΚ από εκείνο το σημείο και μετά προσπάθησε να συνέλθει και να μπει εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο η Ζενίτ ήταν αυτή που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 13' και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο  πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αραμπατζή για να κάνει 2-0 για τους Ρώσους.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, στο 25', είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσει, όταν ο Τζεμπούρ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαλαφέεφ

Στο 33' οι Σκόκο και Τζεμπούρ συνδιάστηκαν ωραία μέσα στην περιοχή, ο Γαλλοαλγερινός φτάνει σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που κάνει από πλάγια περνάει λίγο έξω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών.

Τελικά η Ένωση, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μπει εκ νέου στο παιχνίδι στο 37', όταν ο Λυμπερόπουλος έξω από την περιοχή με εξαιρετικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μαλαφέεφ για να κάνει το 2-1.

Η χαρά των παικτών και των φίλων της ΑΕΚ όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα (40') οι ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα εξανεμήθηκαν. Συγκεκριμένα, ο Νασούτι έκανε ένα τραγικό λάθος στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, καθώς έδιωξε την μπάλα πάνω στον Μπιστρόβ, ο οποίος πήρε την μπάλα με το χέρι και στη συνέχεια ο Αργεντίνος ανέτρεψε τον παίκτης της Ρωσικής ομάδας.

Ο διαιτητής του αγώνα, έδειξε το σημειό του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ, κάτι το οποίο ήταν σωστό, αλλά θα έπρεπε να είχε διακοπεί νωρίτερα η φάση για χέρι του. Μπιστρόβ. Το πεναλτι ανέλαβε να εκτελέσει στο 43' ο Λάζοβιτς και έκανε το 3-1 για την Ζενίτ που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο
Η Ζενίτ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, δήλαδή με γκολ. Στο 57' ο Λάζοβιτς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα που έγινε από αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ και με ωραίο τακουνάκι έστειλε  την μπάλα στην απέναντι γωνία του Αραμπατζή για να κάνει το 4-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ζενίτ έριξε ταχύτητα, δίνοντας χώρο στην ΑΕΚ, η οποία με δέκα παίκτες δεν κατάφερε να αλλάξει και πολλά στον αγώνα, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στο 80', μετά από ωραίο συνδυασμό των Σκόκο και Ντιοπ, ο Σενεγαλέζος "τσίμπησε" την μπάλα από τον Μαλαφέεφ κι εκείνος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καφές ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails