ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0

Κόντρα στην κακή ψυχολογία και την απίστευτη ατυχία με τέσσερις τραυματισμούς, ο ΠΑΟΚ βγήκε ζωντανός και νίκησε με 1-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του ομίλου...


Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, όμως το περίσσιο πάθος και το γκολ του Ίβιτς από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία στο 56', ήταν ικανά να δώσουν στους γηπεδούχους ένα τρίποντο χρυσάφι, ενόψει της συνέχειας του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς άφησαν πίσω την ήττα στην Ξάνθη, προσπέρασαν το ξαφνικό πρόβλημα του Λίνο πριν το ματς, αλλά και τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ) και με φόρα από τον κόσμο τους που μετέτρεψε την Τούμπα σε... καμίνι, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Μια νίκη που ανέβασε τον Δικέφαλο στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου καθώς παρέμεινε αήττητος και έχει 4 βαθμούς, ενώ οι Ντιναμό και Βιγιαρέαλ ακολουθούν με 3 και η Μπριζ έχει μόλις έναν. Η πρόκριση πλέον είναι πιο εφικτός στόχος για τους Θεσσαλονικείς...

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος μέχρι στιγμής σε έξι αγώνες στην Ευρώπη, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε τέσσερις επισκέψεις της στην Ελλάδα έφυγε και πάλι ηττημένη.

Όσο για το θέαμα που είδαμε, καλό θα ήταν να μην θυμόμαστε και πολλά, όμως τι σημασία έχει από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό το σπουδαίο τρίποντο;

Πλέον, ο Δικέφαλος του Βορρά, με ανεβασμένη ψυχολογία και από την κορυφή της βαθμολογίας του τετάρτου ομίλου ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη στην Τούμπα.

Γήπεδο:
Τούμπα

Διαιτητής:
Φρεντί Φοτρέλ

Βοηθοί: Μικαέλ Ανονιέ, Σιρίλ Γκρινγκόρ

Τέταρτος:
Νταμιάν Λεντεντού

Βοηθοί περιοχής: Αντονί Γκοτιέ, Ρουντί Μπουκέ

Κίτρινες κάρτες:
81' Σνάουτσνερ / 41' Μπίστσαν, 73' Τονέλ

Κόκκινες καρτες: -


Γκολ:
56' Ίβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (16' Σακελλαρίου), Κοντρέρας, Τσιρίλο (63' Ζουέλα), Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Μουσλίμοβιτς.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς): Κελάβα, Λουίς Ιμπάνιες, Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Ματίας Τσάγκο, Μπαντέλι, Μπίστσαν, Τονέλ, Κουφρέ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι).

Η μάχη των πάγκων

Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Την εστία του Δικεφάλου υπερασπίστηκε ο Κρέσιτς, κεντρικό αμυντικό ήταν οι Τσιρίλο και Κοντρέρας, αριστερό μπακ ήταν ο Μπουσαϊντί, ενώ δεξιά ο Σνάουτσνερ.

Αμυντικά χαφ ήταν οι Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Ίβιτς (κέντρο), Ελ Ζαρ (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς, προτίμησε ένα κλασικό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κελάβα, σέντερ μπακ ήταν οι Μπίστσαν και Τονέλ, αριστερά ο Κουφρέ, δεξιά ήταν ο Βρσάλκο, αμυντικά χαφ οι Σαμίρ και Μπαντέλι, αριστέρά ήταν ο Λούις Ιμπάνιες, δεξιά ο Ματίας Τσάγκο, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Ετό με τον παλιό μας γνώριμο από την θητεία στον Παναθηναϊκό, Ρουκάβινα.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αρκετά λάθη ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο ρυθμός ήταν κακός από τα πρώτα λεπτά και δυστυχώς δεν άλλαξε ούτε στην συνέχεια, αφού ούτε ο ΠΑΟΚ, μα ούτε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ήταν λοιπόν απόλυτα ισορροπημένο, η μπάλα παιζόταν κυρίως στην μεσαία γραμμή και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Το απόλυτο τίποτα και...


Το μοναδικό αξιόλογο γεγονός που συνέβη στα πρώτα λεπτά δυστυχώς δεν ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Μπουσαϊντί είχε πρόβλημα στους προσαγωγούς και στο 16ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Σακελλαρίου.

Στην φάση μάλιστα που τραυματίστηκε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ στο 9', οι Κροάτες είχαν την πρώτη τους τελική, όμως το σουτ του Ιμπάνιεθ κατέληξε άουτ.

Όσο για τον Δικέφαλο, χρειάστηκε 26 ολόκληρα λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη του αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Κελάβα. Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Τσιρίλο πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

...το ημίχρονο του ύπνου

Στην συνέχεια το σκηνικό δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες πρόσφεραν άσχημο θέαμα στον κόσμο και μοναδικές εξαιρέσεις ήταν δύο σουτ. Ένα για κάθε ομάδα. Την αρχή έκανε ο ΠΑΟΚ στο 34' με τον Μουσλίμοβιτς να σουτάρει άουτ, ενώ απάντησαν οι Κροάτες με τον Βρσάλκο, όπου ο Κρέσιτς έπεσε και μπλόκαρε.

Κάπως έτσι τελείωσε ένα βαρετό πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δεν κρατάμε τίποτα. Άλλωστε δεν είδαμε τίποτα.... Όσο για τα στατιστικά; Απόλυτη ισορροπία! Τρεις οι τελικές για κάθε ομάδα, 7-9 τα φάουλ, 1-1 τα οφσάιντ και 1-1 τα κόρνερ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, δυστυχώς τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού και οι δύο ομάδες δεν έδειχναν πως θέλουν να ρισκάρουν και να βγουν στην επίθεση προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα.

Μάλιστα οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες προήλθαν από στημένες φάσεις. Κι αν στο 54' η εκτέλεση φάουλ του Σαμίρ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, δεν συνέβη το ίδιο και σε ανάλογη περίπτωση για τον Δικέφαλο.

Ναι ρε... Ίβιτς!


Οι παίκτες του Δερμιτζάκη εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και άνοιξαν το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 56' ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ντιναμό και με ωραίο πλασέ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Τούμπα στον έβδομο ουρανό. Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον κεφάλι στο σκορ και όλα ήταν στα πόδια των παικτών του Δερμιτζάκη.

Και ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν σταματήσει, ήρθε μια άτυχη στιγμή να χαλάσει κάπως την γιορτή. Όχι δεν αναφερόμαστε σε κάποιο γρήγορο γκολ, αλλά στον τραυματισμό του Τσιρίλο που ανάγκασε τον Δερμιτζάκη να κάνει την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του, βάζοντας στον αγώνα τον Ζουέλα.

Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν πλάνο, καθώς "πάγωσαν" τον ρυθμό και ροκάνιζαν τον χρόνο υπέρ τους. Οι Κροάτες από την άλλη, έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί με τον Χαλίλχοντζίτς να κάνει αρκετές αλλαγές.

Ο Άγιος Κρίσιτς και το... ασπρόμαυρο νοσοκομείο


Στο 76' μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Σαμίρ, όμως ο Ντάριο Κρέσιτς έδιωξε εντυπωσιακά και έσωσε την εστία του, αποδεικνύοντας παράλληλα πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς την λήξη και η ατυχία χτύπησε για τέταρτη φορά την πόρτα του ΠΑΟΚ. Δεν έφταναν στον Δικέφαλο, οι αναγκαστικές αλλαγές του Μπουσαϊντί και του Τσιρίλο, ούτε και το ξαφνικό πρόβλημα του Λίνο που τον άφησε εκτός αγώνα, ήρθε και ο τραυματισμός του Ελ Ζαρ να οδηγήσει τον Δερμιτζάκη στην τρίτη του αλλαγή.

Τον Μαροκινό άσο αντικατέστησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, οπότε η ζημιά ήταν μικρή, όμως αυτό δεν μειώνει το μέγεθος της ατυχίας του ΠΑΟΚ.

Από 'κει και πέρα, τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι το μόνο που έκαναν ήταν να προσέχουν τα μετόπισθεν και αν βρουν κάποια ευκαιρία να χτυπήσουν. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσει το τρίποντο και γι' αυτό πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Στο 89' ένα λάθος του Κρέσιτς λίγο έλειψε να χαλάσει την γιορτή, όμως ευτυχώς οι Κροάτες δεν τα κατάφεραν και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails