Ρόζενμποργκ-Άρης 2-1

Το γκολ του Ρουίς στο 43' δεν ήταν αρκετό για τον Άρη ώστε να φύγει με κάποιο βαθμό από το "Λέρκενταλ", αφού οι Μόλντσκρεντ (37') και Πρίτσα (68') έδωσαν στη Ρόζενμποργκ τη νίκη με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League...


Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του β' μέρους, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού στις δύο οργανωμένες επιθέσεις που πραγματοποίησαν, κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Πάντως οι "κίτρινοι" έδωσαν το δικαίωμα στους Νορβηγούς να διεκδικήσουν τη νίκη, αφού στο δεύτερο ημίχρονο επαναπαύτηκαν με το 1-1, που φάνηκε να τους αρκεί, ωστόσο ο Πρίτσα τούς τιμώρησε με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Γήπεδο:
Λέρκενταλ

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχααρ (Ολλανδία)

Βοηθοί: Βίλκο Λόμπερτ, Έρβιν Ζέινστρα

Βοηθοί περιοχής: Πολ φαν Μπούκελ, Εντ Γιάνσεν

Κίτρινες κάρτες: Πρίτσα, Ντορσίν - Βανγκέλι, Γκιάρο

Γκολ: 37' Μόλντσκρεντ (1-0), 43' Ρουίς (1-1), 68' Πρίτσα (2-1)

Ρόζενμποργκ (Νιλς Άρνε Έγκεν): Έρλουντ, Λούστιγκ, Μπιάρσμιρ, Ντεμιντόβ, Ντορσίν, Ανάν, Χένρικσεν, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Μόλντσκρεντ (90' Όλσεν), Πρίτσα (86' Γιάμτφαλ)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Πρίττας, Φατί (71' Τόχα), Κάλβο (82' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (63' Τσέζαρεκ)

Ο αγώνας

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από την αρχή να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, που θα έφερνε άγχος στους Νορβηγούς.

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 11ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Ρουίς εκμεταλλεύτηκε την ωραία κίνηση του Κόκε και έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε αμέσως το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έρλουντ, ο οποίος την βρήκε με τα ακροδάχτυλα.

Η κυριαρχία του Άρη στον αγωνιστικό χώρο συνεχίστηκε, αφού δέσποζαν στη μεσαία γραμμή οι Φατί και Πρίττας, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Νορβηγών.

Ωστόσο καλές ευκαιρίες δεν σημειώθηκαν, αφού οι δύο τερματοφύλακες απειλούνταν μόνο με μακρινά σουτ. Σε ένα τέτοιο στο 29ο λεπτό από τον Ίβερσεν, ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά, αφού απομάκρυνε την μπάλα, που κατευθυνόταν προς την αριστερή του γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα, μία αντίστοιχη προσπάθεια επιχείρησε ο Μίτσελ, ο οποίος πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου και αριστερά, έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και δοκίμασε ένα σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Έρλουντ.

Πάντως το σκορ άνοιξε στο 37', όταν στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση, η Ρόζενμποργκ έφτασε στο γκολ. Ο Σκιέλμπρεντ βρήκε με ωραία πάσα αριστερά τον Ντορσίν, ο Σουηδός σέντραρε προς την περιοχή των "κιτρίνων", ο Βανγκέλι βρήκε με το κεφάλι την μπάλα, που άλλαξε πορεία κι έφτασε στον Μόλντσκρεντ, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σηφάκη για το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να πιέσουν κι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον Πρίτσα, μόλις ένα λεπτό μετά, με την μπάλα να φεύγει τελικά άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε (δικαιωματικά) για τον Άρη, όταν στο 43' ο Χαβίτο έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και με καταπληκτική πάσα στην "καρδιά" της νορβηγικής άμυνας τροφοδότησε τον Ρουίς, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Έρλουντ για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά, αφού η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έμοιαζε να βολεύεται με την ισοπαλία και πρόσεξε κυρίως την αμυντική της γραμμή.

Στο πρώτο 20λεπτο, το ματς κύλησε ιδανικά για τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι είχαν ρόλο θεατή, αφού η μπάλα παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, χωρίς ούτε μία ευκαιρία εκατέρωθεν.

Μία εξαιρετική έμπνευση όμως από τον Ράντε Πρίτσα στο 68ο λεπτό άλλαξε και πάλι τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Σουηδός επιθετικός δέχθηκε την πάσα από τον συμπατριώτη του, Μίκαελ Ντορσίν, γύρισε ωραία έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σηφάκη, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στο 74' ο Άρης κινδύνευσε να δεχθεί και τρίτο γκολ, όταν ο Πρίτσα μπήκε από αριστερά στην περιοχή των "κιτρίνων" και πάσαρε παράλληλα στον Μόλντσκρεντ, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Πάντως ο Νορβηγός επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, που δεν υποδείχθηκε από το βοηθό.

Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ από τους Μίτσελ, Κάλβο και Χαβίτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Έρλουντ είχε καλές τοποθετήσεις και "καθάρισε" τις φάσεις.

Η μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και πάλι ο Άρης χάθηκε στο 88', όταν ο Τσεσνάουσκις έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε στον Τσέζαρεκ, ο οποίος έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έρλουντ.

Τελικά το 2-1 έμεινε για τους Νορβηγούς, οι οποίοι έπιασαν στη δεύτερη θέση του ομίλου την ομάδα του Κούπερ με 3 βαθμούς. Πρώτη στο 2ο όμιλο η Λεβερκούζεν (4 βαθμοί), που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερόν". Η κάτοχος του Europa League βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 1 βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails