«Έκλεισε» η συμφωνία Κουβέλη – ΛοβέρδουΣυμφώνησαν στην συμπόρευση των κομμάτων τους «Δημοκρατική Αριστερά» και «Συμμαχία για τη Νέα Ελλάδα», οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης και Ανδρέας Λοβέρδος.
 Στην συνάντησή τους που

πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, έδωσαν τα χέρια να δημιουργήσουν κοινό πόλο που θα εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η συγκρότηση των δυνάμεων δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να είναι αντίθετες στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και στη δημαγωγία, που εκφράζεται μέσω της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και της στάσης πληρωμών. Για τον κ. Κουβέλη άξονας του τρίτου πόλου θα πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή.
Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί η ανάγκη συμπαράταξης όλων των δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα στη χώρα που να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολίτη. Ο κ. Λοβέρδος είπε πως η συγκρότηση του χώρου θα πρέπει να γίνει έγκαιρα και όχι σε προεκλογική περίοδο, γιατί τότε μπορεί να θεωρήσει ο πολίτης ότι η πρωτοβουλία προχωράει για να διασωθούν σταδιοδρομίες.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει στην συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε με νόημα πως είναι αντίθετος με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ενώ ο κ. Λοβέδος δήλωσε πως στην πρόσκληση που απηύθυνε ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίθηκε. Τέλος σύμφωνα με όσα είπα οι δύο αρχηγοί, η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων του θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.


Πηγή: press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails