Έλεγχο έκανε η αστυνομία για το παρεμπόριο στην εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Πραγματοποιήθηκε και νέα αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα από 12 έως 15.09.2013 κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους στον χώρο της εμποροπανήγυρης της Αιγινίου για τη σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου. 
Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν (50) άτομα, εκ των οποίων (48) ημεδαποί για έλεγχο της νομιμότητας εισόδου και κατάληψης του χώρου της εμποροπανήγυρης και (2) υπήκοοι Αλβανίας για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παραεμπορίου και ειδικότερα:
  • (206) διάφορα παιχνίδια,
  • (162) κοσμήματα φο μπιζού,
  • (14) ωρολόγια,
  • (55) τεμάχια προικός,
  • (20) φανάρια κήπου,
  • καθώς και γυναικείες τσάντες, παιδικές τσάντες, ζώνες, αρώματα, κλαδευτήρια, πριόνια, ψεκαστήρες, αντίκες και ξυριστικές μηχανές.
Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν άμεσα σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails