ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η Ελλάδα στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF "Ωρα της Γής" το Σάββατο το βράδυ. Στο κάλεσμα συμμετοχής ανταποκρίθηκαν θετικά τόσο η Βουλή των Ελλήνων και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όσο και...

εκατομμύρια Έλληνες που "κατέβασαν τους διακόπτες" στα σπίτια τους μεταξύ 20.30 με 21.30 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που συμμετείχαν στη δράση ήταν η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και το παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Το παρών», όμως στις εκδηλώσεις έδωσε και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που έσβησε τα φώτα και διέκοψε τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» μειώθηκε ο φωτισμός στα κτίρια, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου, ενώ ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς ενημέρωναν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση.

Στη δράση συμμετείχε και ο δήμος Κατερίνης, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας». Κίνηση την οποία έκανε και ο Δήμος της Θεσσαλονίκης κλείνοντας τα φώτα σε Λευκό Πύργο, Τρίγωνο Επταπυργίου και Κεντρικό Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails