Καλά τα προεκλογικά συνθήματα αλλά να μας αντιπροσωπεύουν και λίγο...

Είπαμε για μια φορά κι εμείς να μην ασχοληθούμε με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όμως δεν μας αφήνουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις.Πως να μείνουμε αμέτοχοι όταν διαβάζουμε σε προφίλ υποψήφιας βουλευτού το σλόγκαν "Είμαστε νέοι, άφθαρτοι και... μπορούμε καλύτερα".
Η αλήθεια είναι ότι σαν προεκλογικό σύνθημα δεν έχει κάτι το μεμπτό αλλά αν δούμε ποιος το γράφει νομίζουμε ότι απλά υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Για να δούμε όμως τι μας εξόργισε και μας έφτασε στο να γράψουμε αυτό το κείμενο.


Μια γυναίκα 48 ετών με 2 παιδιά ηλικίας 20+ δεν μπορεί να λέει τη φράση "Είμαστε νέοι[...]". Νέοι είναι τα παιδιά της. Είναι όλοι αυτοί που ξεκινάνε τη ζωή τους τώρα. Που βγαίνουν στην αγορά εργασίας και μεγαλώνουν τις λίστες των ανέργων καθημερινά. Είναι αυτοί που ακόμα κάνουν όνειρα και ατενίζουν το δικό τους μέλλον και όχι των γύρω τους ή των παιδιών τους. Αυτοί είναι οι ΝΕΟΙ.

Χαρακτηρίζει στη συνέχεια τον εαυτό της "άφθαρτο". Όσο άφθαρτη πολιτικά μπορεί να είναι μια γυναίκα ενός πρώην Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου άλλο τόσο άφθαρτος μπορεί να είναι κι ένας συνυποψήφιός της που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για 2η ή 3η φορά. Για διαφθορά δε μιλάμε γιατί κανένας τους δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι. Οπότε πάλι στην ίδια κατηγορία ανήκουν.

Για το τέλος του μηνύματος μας αφήνει τη φράση "μπορούμε καλύτερα". Γιατί μπορείτε καλύτερα; Μήπως θα έπρεπε να αφήσετε τον κόσμο να κρίνει αν πραγματικά "μπορείτε καλύτερα"; Τι σας κάνει να θεωρείται ότι εσείς μπορείτε κι άλλοι δεν μπορούν; Μην ξεχνάτε ότι στο ψηφοδέλτιο έχετε συνυποψηφίους που υπηρέτησαν ή υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν έργα και πράξεις να κριθούν για το αν μπορούν ή όχι, εσείς μπορείτε να κριθείτε;

Αυτά τα λόγια βγαίνουν μέσα από την αγανάκτηση και την απογοήτευση που διακατέχει μια ομάδα νέων ανθρώπων που βλέπει, μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να επικρατεί, από κάποιους μια παλαιάς γενιάς προεκλογικός αγώνας. Και όπως λέει και ο σοφός λαός μας "Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου".

Τα συμπεράσματα αγαπητοί αναγνώστες δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails