Δήμος Κατερίνης - «Εξοικονομώ»

Την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων, και πλατειών, συνολικού προϋπολογισμού ενός εκατομ. ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Την θετική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε σήμερα... στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
«Η πρόταση του Δήμου Κατερίνης για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» κρίθηκε πρώτη πανελλαδικά σε σειρά κατάταξης θετικής αξιολόγησης» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με τα έργα που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», προβλέπεται να γίνουν σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του ενεργειακού ισοζυγίου» σημείωσε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κος Χιονίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλους όσοι εργάστηκαν για την υποβολή του πλήρους φακέλου, που αξιολογήθηκε από το ανώτατο συμβούλιο αξιολόγησης του αρμόδιου Υπουργείου.
Τα έργα του δήμου Κατερίνης που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Τα έργα και οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης δημοτικών υποδομών που θα εκτελεστούν στο δήμο Κατερίνης περιλαμβάνουν: Βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας από ενεργειακής άποψης του κολυμβητηρίου, το δεύτερο κομμάτι αφορά την πλατεία Δημαρχείου και το τρίτο το Δημαρχιακού Μέγαρο.
Στόχος του προγράμματος «Εξοικονομώ», που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης ειδικά για τους ΟΤΑ, είναι  η βελτίωση των όρων ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδο, η προώθηση δράσεων επίδειξης, με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα, και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.
Στις επιλέξιμες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται έργα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων δημοτικών κτηρίων, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πλατείες, πάρκα), πιλοτικές παρεμβάσεις στις αστικές μεταφορές (βελτίωση ενεργειακής απόδοσης οχημάτων των ΟΤΑ, ανάπτυξη σχεδίων αστικής κινητικότητας και υλοποίηση συγκοινωνιακών μελετών), παρεμβάσεις σε άλλες δημοτικές υποδομές, όπως η βελτίωση ενεργειακής απόδοσης αντλιοστασίων, βιολογικών καθαρισμών, καθώς και σε ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails