Χωρίς απαντήσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης

Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

      
 
 
 
 
Δια της σιωπής ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε απάντησε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης για να θέματα που θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα τα θέματα που έθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος αναφερόταν.

1.Στον παράνομο σκουπιδότοπο του Κορινού ο οποίος δέχεται εκτός από μπάζα, πλαστικά λάστιχα αυτοκινήτων, μπουκάλια και άλλα εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι πριν το καλοκαίρι έπιασε φωτιά που έκαιγε επί μέρες σκορπίζοντας καρκινογόνες διοξίνες στην ευρύτερη περιοχή. Ο  κ  Χιονίδης αρνήθηκε ότι υπάρχει εκεί σκουπιδότοπος του Δήμου και απλά επικαλέστηκε παραβατική ευθύνη των πολιτών χωρίς καμιά ευθύνη του Δήμου. Εμείς επιμένουμε ότι ο ΧΑΔΑ είχε δημιουργηθεί από  προηγούμενη δημοτική αρχή οφείλει όμως ο Δήμος Κατερίνης, να απαγορεύσει εκεί την ρίψη απορριμμάτων ( δεν υπάρχει ούτε μια απαγορευτική πινακίδα) να  διαμορφώσει το χώρο, να τον περιφράξει και να τον αποκαταστήσει με δεντροφύτευση κλπ. Επιμένουμε σε άμεσες ενέργειες του Δήμου γιατί φοβούμαστε ότι άμεσα θα πιάσει φωτιά ενώ παράλληλη κινδυνεύει να μπει πρόστιμο από την Ε.Ε., πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος Κατερίνης δηλαδή οι δημότες.

2. Αρνήθηκε να απαντήσει καν στο θέμα του κλεισίματος του κολυμβητηρίουαπό τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 22 Απριλίου σύμφωνα με καταγγελία των ομάδων Αρχέλαου και Σβορώνου. Σήμερα λειτουργεί μόνο η μικρή δεξαμενή για τους μαθητές των σχολείων, η μεγάλη πισίνα παραμένει κλειστή και οι μαθητές με τις ομάδες τους είναι σε απόγνωση. Αιτία είναι το πρόβλημα του πετρελαίου ύψους περίπου 12.000  ευρώ τα οποία δεν δίνει ο Δήμος, δεν αναζητούνται άλλες μορφές όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος δίνει 58.000 ευρώ στα Αστικά ΚΤΕΛ.

3. Αρνήθηκε να δεσμευτεί για την προκήρυξη της θέσης συμπαραστάτη του Δημότη μια υποχρέωση που έχει από τον νόμο από τις 28 Φεβρουαρίου του 2011  παρά τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου. Ένας θεσμός που υπό προϋποθέσεις θα έβαζε φρένο, στο ρουσφέτι, τις προσωπικές εξυπηρετήσεις και θα διασφάλιζε την αντικειμενική μεταχείριση των δημοτών. Επίσης αρνήθηκε να δεσμευτεί για την εκλογή συμβουλίου μεταναστών όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, ενώ ακόμα δεν διέθεσε γραφεία εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη για τις παρατάξεις, παρότι υποχρεούται από το νόμο, εμποδίζοντας έτσι την λειτουργία τους στο χώρο.
 
4. Τέλος θέσαμε το θέμα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Κορινού  για πολλοστή φορά χωρίς όμως να τύχουμε της ελάχιστης απάντησης από τον Δήμαρχο. Θυμίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα εκκρεμούν από έτους οι υπογραφές για την μεταβίβαση των οικοπέδων, υπάρχει η εκκρεμότητα της πληρωμής του ανταλλάγματος από τους δικαιούχους, προχώρησαν σε προσλήψεις αλλά και σε έργα διάστρωσης των δρόμων με χαλίκι με αυτεπιστασία και όχι με δημοπρασία τη στιγμή που δεν έχει η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ φορτηγά μεταφοράς, κάτι που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το οικονομικό υπόλοιπο των 3 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.

  Ο  Δήμαρχος Κατερίνης παρά τις τηλεοπτικές εξαγγελίες του για ενημέρωση των Κορινιωτών, από τον Σεπτέμβρη αναβάλει συνεχώς την Γενική Συνέλευση, τα τοπικά μέλη δεν γνωρίζουν ή αρνούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους, ενώ ο Δήμαρχος απαξιοί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύοντας ότι οι κατά νόμο ανώνυμες δημοτικές επιχειρήσεις αποτελούν στην πράξη ανεξέλεγκτες επιχειρήσεις που δρουν εκτός δημοτικού συμβουλίου κατά το δοκούν από την δημοτική αρχή, χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά και πολλές φορές αποτελούν μαύρες τρύπες απώλειας δημοτικών εσόδων.

      Το μόνο που αποδέχτηκε ο δήμαρχος ήταν να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης για το κλείσιμο της ΚΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και αυτό μόνο για έκδοση ψηφίσματος χωρίς να υπάρξει σχετική συζήτηση.

       Θεωρώντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός δημοκρατικής και ουσιαστικής συμμετοχής των δημοτών στα πράγματα του Δήμου η παράταξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης θα συνεχίσει να θέτει τα προβλήματα των δημοτών στα δημοτικά συμβούλια απαιτώντας απαντήσεις και λύσεις,  καλώντας παράλληλα τους δημότες να θέτουν όλους προ των ευθυνών τους και να διεκδικούν αγωνιστικά και ενωμένοι λύσεις στα προβλήματά τους.



Κατερίνη 26/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails