Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του για την ανοιξιάτικη περίοδο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ. Κατερίνης στην περιοχή του Ν. Κεραμιδίου.

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία του για την ανοιξιάτικη περίοδο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου.  Αφού έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού ο χώρος είναι και πάλι - και έως το τέλος της σχολικής περιόδου  - προσβάσιμος στους δυο χιλιάδες και πλέον (2.218) μαθητές, μαθήτριες δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού, που σύμφωνα  με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί θα...
τον επισκεφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία του για την ανοιξιάτικη περίοδο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου.
Στόχος είναι να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία το πολύ σημαντικό έργο που υλοποείται στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς διαμορφωμένο με πλατείες, δρόμους, νησίδες, ποδηλατοδρόμους, αμφιθέατρο, και φυσικά φωτεινή σηματοδότηση και σήμανση, το πάρκο λειτουργεί ουσιαστικά ως χώρος καλλιέργειας της οδικής συμπεριφοράς από τα μαθητικά χρόνια.

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία του για την ανοιξιάτικη περίοδο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου.  Η αρμόδια αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα τονίζει σε δήλωσή της «την σημασία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου οι αυριανοί οδηγοί – σημερινοί μαθητές, να μάθουν να τηρούν την σήμανση και να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά την τρέχουσα περίοδο λειτουργεί η ιστοσελίδα του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής (www.parkokikloforiakisagogis.gr), στην οποία θα καταχωρούνται το πρόγραμμα επισκέψεων των σχολείων, οπτικοακουστικό υλικό από την επίσκεψη, τα ονόματα των μαθητών που περιηγήθηκαν στους χώρους του πάρκου.

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία του για την ανοιξιάτικη περίοδο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης στην περιοχή του Νέου Κεραμιδίου.  Παράλληλα, θα απονέμεται στα παιδιά και ένα δίπλωμα δεξιοτήτων στην οδήγηση των ειδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων (όμοιων με αυτά που βρίσκονται στο πάρκο) και ποδηλάτων.

Την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της τρέχουσας περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα στο πάρκο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καρίτσας.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα και οι υπεύθυνες για τη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (εργαζόμενες στη Δημοτική Αστυνομία), Χαρίκλεια Σταμπουλή και Ευαγγελία Παπαγιαννούλη.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο πάρκο, ενημερώθηκαν για τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, των δικυκλιστών, οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Στον επίλογο της επίσκεψής τους οδήγησαν με ενθουσιασμό τα ειδικά ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails