Μαρία Μίχου Προς Υπουργό & Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Κυρία Υπουργέ,

Τον Σεπτέμβριο του 2009 εγκαινιάστηκε το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, δυναμικότητας 251 κλινών και όπως ανακοινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του 2010.

Ο απαιτούμενος, σύγχρονος εξοπλισμός έχει ήδη εγκατασταθεί εντός του Νοσοκομείου το οποίο διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 7 κλινών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5 κλινών, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Καρδιολογικής 4 κλινών, καθώς και Τμήμα Βρεφών και Πρόωρων 5 κλινών.

Ωστόσο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το διοικητή του νοσοκομείου διαπίστωσα ότι δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσει τελικά να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο νοσοκομείο στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες μονάδες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τις κινήσεις που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν ώστε να καλυφθούν εγκαίρως τα κενά σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού.

Συγκεκριμένα σας γνωστοποιώ ότι πρώτης προτεραιότητας είναι η κάλυψη των θέσεων των διευθυντών παθολογίας, χειρουργικής, νευρολογίας, καρδιολογίας ή πνευμονολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ/ΤΕΠ. Επίσης, εκτός από τους διευθυντές υπάρχει ανάγκη για παθολόγους, ορθοπεδικό, παιδίατρο, πνευμονολόγο, ουρολόγο, νευρολόγο, αναισθησιολόγο, οδοντίατρο, ρευματολόγο, παιδοχειρουργό, αγγειοχειρουργό, δερματολόγο. Όπως διαπιστώνετε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων του προσωπικού στο νέο νοσοκομείο αλλιώς η λειτουργία του θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το προσδοκώμενο.

Κύρια Υπουργέ,

Με δεδομένο την ανάγκη που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης σας ερωτώ αν υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσληψη προσωπικού στο νομό μας και αν θα υπάρξει δυνατότητα για την πλήρωση των κενών θέσεων με νέο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ικανό να αντιμετωπίσει περιστατικά που μέχρι σήμερα αναγκαστικά προωθούνταν στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με ποιον τρόπο πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες του νέου νοσοκομείου για διευθυντές και εξειδικευμένο προσωπικό με πείρα; Πρόκειται να γίνουν ανάλογες προσλήψεις εντός του 2010;

Σύμφωνα με ανακοίνωσή σας εντός του 2010 προβλέπεται να προσληφθούν 3000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη των κενών θέσεων του νέου νοσοκομείου Κατερίνης από τις άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών στις οποίες θα προχωρήσετε εντός του 2010;

Με εκτίμηση

Μαρία Μίχου

Βουλευτής Πιερίας

Το σχόλιό μας
Συγχαρητήρια στην κ. Μίχου που από την αρχή της βουλευτικής της ιδιότητας έχει δείξει μεγάλο ζήλο και πόλυ όρεξη για δουλεία. Κόντρα στην γενική εικόνα της κυβέρνησης ΠαΣοΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails