Δύο σχολεία παρέμειναν υπό κατάληψη: το ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου και το Μουσικό Σχολείο

Οι υπόλοιποι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες για μάθημα

Δύο Σχολεία παρέμειναν κατά τη χθεσινή μέρα υπό κατάληψη, καθώς οι περισσότεροι μαθητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στις αίθουσες για μάθημα. Υπό κατάληψη τελούσαν χθες μόνον το Επαγγελματικό Λύκειο Αιγινίου και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Το βασικότερο αίτημα των μαθητών είναι οι χώροι διδασκαλίας, καθώς και στα δύο σχολεία αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε λυόμενες κατασκευές.

Επιστροφή στα θρανία

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ, του 1ου ΓΕ.Λ Κατερίνης, του Γυμνασίου Κολινδρού και του ΓΕ.Λ Κονταριώτισας χθες σταμάτησαν τις καταλήψεις και επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές με την έναρξη των καταλήψεων έθεταν, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε ασήμαντα αιτήματα. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν τη μη καλή θέρμανση, την απουσία κυλικείου στο σχολεία κ.α., ενώ πολλοί διευθυντές σχολείων δεν είχαν ενημερωθεί από τους μαθητές για τους λόγους της κατάληψης. Οι καταλήψεις προκάλεσαν και τις έντονες αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι έβλεπαν τα παιδιά τους να χάνουν διδακτικές ώρες, χωρίς να έχουν ουσιαστικά αιτήματα.

Πηγή: ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails